Skapa egna Windows Phone appar med Windows Phone App Studio

Något som har talat emot windowsphone har varit att antalet tillgängliga appar har varit mycket färre än vad som finns tillgängligt till iOS och android.  För att öka antalet appar till Windows Phone har Microsoft lanserat Windows Phone App Studio som är ett gratisverktyg för att skapa egna windows phone appar.

I ett försök att öka antalet appar för Windows Phone har Microsoft släppt ett nytt verktyg som gör utvecklingen enklare. Windows Phone App Studio är ett gratisverktyg som gör det enkelt att skapa appar utan några som helst kunskaper i utveckling.
Enligt Microsoft ska verktyget vara så enkelt att använda att vem som helst kan skapa sin egen app.

Windows Phone App Studio körs i webbläsaren och är optimerat för IE10. Det finns flera färdiga mallar som kan användas som grund för en ny app. Det finns även ett stort urval av färdiga funktioner som används ofta i appar.

När appen är färdig krävs det ett utvecklarkonto hos Microsoft för att publicera den i Windows Phone Store. Ett utvecklarkonto kostar cirka 130 kronor per år.

Windows Phone Store har i dagsläget cirka 145 000 appar, jämfört med Google Play som har mer än 819 000 appar för Android och Apples App store som har mer än 900 000 appar för IOS.

Skriv en kommentar